Republika Slovenija

Finančna Uprava


KAZALO STRANI ABARVNA SHEMA Aa
IZBIRA PISAVE
A+VELIKOST PISAVE ZNAKOVNI JEZIK
Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta Century Gothic / Didact Gothic
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - Črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%

Plačevanje davkov in drugih dajatev

PREBIVALCI PODJETJA E-STORITVE MEDIJI
| Plačevanje davkov in drugih dajatev

Nacionalni svet za plačila (NSP)

Finančna uprava Republike Slovenije je članica Nacionalnega sveta za plačila (NSP), ki združuje različne deležnike trga plačil v Sloveniji: ponudnike in uporabnike plačilnih storitev, upravljavce plačilnih infrastruktur ter organe javnih oblasti. NSP deluje kot edina posvetovalna platforma v Sloveniji, ki deležnikom trga plačil omogoča dialog in razreševanje skupnih izzivov na področju plačevanja.

V NSP sodelujemo subjekti, ki izkazujemo legitimen interes na področjih dela NSP in s svojim članstvom prispevamo k uravnoteženi zastopanosti ponudbe in povpraševanja na trgu plačil v NSP ter s tem k razvoju in uveljavitvi učinkovitih načinov plačevanja.

Finančna uprava Republike Slovenije pripomore k uresničevanju skupnega cilja NSP, ki je:

  • podpirati uravnotežen in trajnosten razvoj povezanega, varnega, zaupanja vrednega in učinkovitega trga plačil v Sloveniji,
  • zagotoviti njegove prilagoditve spremembam v mednarodnem okolju.

Da bi v NSP izpolnili svoj namen in cilj, smo si zadali ambiciozen načrt aktivnosti. Med drugim se posvečamo identifikaciji pričakovanj uporabnikov plačilnih storitev in problematiki neenotnih uporabniških izkušenj, ki lahko preprečujejo uveljavitev učinkovitih načinov plačevanja. V tem kontekstu in z namenom ohranjanja zaupanja deležnikov v delovanje trga plačil se je NSP zavezal tudi k spodbujanju razvoja v smeri zagotavljanja pozitivne uporabniške izkušnje. Ker tehnološki razvoj in digitalizacija plačevanja lahko tudi otežita  proces plačevanja za določen ranljiv segment uporabnikov (npr. upokojence, slepe in slabovidne itd.), je NSP kot eno izmed prednostnih področij svojega delovanja določil zagotavljanje dostopnosti do plačilnih storitev.

Davčni zavezanci se vsakodnevno srečujete z izzivi na področju plačevanja, ki niso omejeni le na davčno področje, temveč zahtevajo usklajevanje med različnimi deležniki trga plačil. Vabimo vas k sodelovanju in podaji pobud za obravnavo na NSP.

Pobude in morebitna vprašanja lahko naslovite na nsp-sekretariat(at)bsi.si.

Več informacij o NSP najdete na spletni strani Banke Slovenije, ki NSP tudi vodi.

nazaj