Republika Slovenija

Finančna Uprava


KAZALO STRANI ABARVNA SHEMA Aa
IZBIRA PISAVE
A+VELIKOST PISAVE ZNAKOVNI JEZIK

Nagradna igra Vklopi razum, zahtevaj račun!

PREBIVALCI PODJETJA E-STORITVE MEDIJI
| Nagradna igra Vklopi razum, zahtevaj račun!

Znani nagrajenci 2. žrebanja nove nagradne igre »Vklopi razum, zahtevaj račun« v letu 2018

Srečni nagrajenci so Oliver Mihelič iz Kranja, Natalija Spark iz Domžal in Jožef Štiblar iz Murske Sobote.

Danes dopoldne je bilo na 1. programu Televizije Slovenija javno predvajano drugo letošnje žrebanje nagradne igre "Vklopi razum, zahtevaj račun", ki je pod okriljem Finančne uprave RS potekalo od 1. 4. 2018 do 30. 6. 2018. Žrebanje je potekalo s pomočjo žrebalnih bobnov Loterije Slovenije. V igri je bilo 81.707 srečk paketov desetih računov različnih izdajateljev, 3.566 srečk mojstrov, ki opravljajo storitve na domu, avtomehanikov, vulkanizerjev, frizerk, kozmetičark, taksistov, odvetnikov, zdravnikov, zobozdravnikov itd. ter 17.338 srečk eDavki.

Celotno sporočilo za javnost  

Posnetek drugega žrebanje nagradne igre "Vklopi razum, zahtevaj račun" v letu 2018.

 

nazaj nadaljuj na strani

Opis

Nagradna igra »Vklopi razum zahtevaj račun!« v letu 2019

Pravila v celoti | Dodatek k pravilom

Nagradna igra, v kateri sodelujejo fizične osebe (potrošniki), bo potekala od 1. 1. 2019 do 31. 12. 2019. Prirejala se bo v štirih zaporednih krogih:

  • 1. krog od 1. 1. 2019 do vključno 31. 3. 2019
  • 2. krog od 1. 4. 2019 do vključno 30. 6. 2019
  • 3. krog od 1. 7. 2019 do vključno 30. 9. 2019
  • 4. krog od 1. 10. 2019 do vključno 31. 12. 2019

Nagrade

V vsakem krogu nagradne igre, skupaj štirikrat, se izžreba sedem nagrad: 

1-krat blagovna nagrada »Paket računov«električni skiro
1-krat blagovna nagrada »Paket računov«električni skiro
1-krat blagovna nagrada »Storitve«električni skiro
1-krat blagovna nagrada »Storitve«električni skiro
1-krat blagovna nagrada »eDavki«električni skiro
1-krat blagovna nagrada »eDavki«električni skiro
1-krat denarna nagrada25.000 EUR

1. Nagrada »Paket računov«

Paket računov se tvori, ko potrošnik preko mobilne ali spletne aplikacije »Preveri račun« zbere 10 računov različnih izdajateljev.

Aplikacija je enaka, kot je bila za nagradno igro v letu 2018. V aplikaciji potrdite, da sprejemate pravila nagradne igre, in vnesite svojo davčno številko. Nato z aplikacijo preverite račun.

Ko to v posameznem krogu naredite na desetih računih različnih izdajateljev, se vam samodejno oblikuje paket računov, s katerim sodelujete v nagradni igri. V posameznem žrebanju lahko sodelujete z več paketi računov. Z istim računom lahko sodelujete le enkrat.

2. Nagrada »Storitve«

Za nagrado »Storitve« se vam oblikuje srečka storitve, ko preverite račun mojstrov, ki opravljajo storitve na domu, taksistov, vedeževalcev, frizerjev, kozmetičnih salonov itd. Po novem pa se lahko za omenjeno nagrado potegujejo tudi računi odvetnikov, zdravnikov, zobozdravnikov in veterinarjev. Natančen seznam storitev, ki sodelujejo v nagradni igri, je določen v dodatku k pravilom. Za nagrado »Storitve« se torej oblikuje srečka za vsak preverjeni račun. 

Za omenjeno nagrado je mogoče sodelovati preko mobilne ali spletne aplikacije »Preveri račun!«.

V aplikaciji pred potrditvijo ujemanja računa preverite, ali gre za račun za v dodatku k pravilom navedene storitve ter ga ustrezno označite in pošljite fotografijo. Pred pošiljanjem fotografije preverite, da se na njej vidi račun. Račun, pri katerem iz fotografije ne bo razvidne vrste storitve, ne bo sodeloval v žrebanju (npr. na fotografiji je samo QR koda). Izvirnik računa morate v tem primeru obvezno hraniti do izteka roka za izplačilo nagrade »Storitve«. Račun se vam šteje tudi kot en račun izdajatelja za oblikovanje paketa računov. Z istim računom za nagrado »Storitve« lahko sodelujete le enkrat.

Primer fotografije računa iz testnega sistema.

3. Nagrada »eDavki«

Udeleženec sodeluje v posameznem krogu nagradne igre za nagrado »eDavki« s srečko eDavki, ki se oblikuje po izvajanju dejanj in aktivnostmi na zaprtem portalu eDavki in v mobilni aplikaciji eDavki.

Udeleženec se mora v sistem eDavki registrirati z davčno številko in geslom ali z digitalnim potrdilom. 

Po novem lahko eDavke uporabljate tudi brez certifikata, torej zgolj z davčno številko in geslom?

Po opravljeni registraciji na zaprtem portalu eDavki potrdite pravila nagradne igre. Za srečko eDavki se v posameznem krogu nagradne igre šteje: registracija v sistem eDavki, en istovrsten uspešno vložen elektronski dokument iz seznama dokumentov, objavljenega na portalu eDavki, za katerega ni predpisana obvezna oddaja preko portala eDavki, en vpogled v informativni izračun dohodnine (obrazec Doh-IID), en vpogled v eKatico zavezanca in en vpogled v informativni izračun obresti.

4. TOP srečka

Udeleženec sodeluje v posameznem krogu nagradne igre za denarno nagrado s TOP srečko, ki jo v posameznem krogu nagradne igre oblikuje v tem krogu sodelujoči paket računov, srečka storitve in srečka eDavki.

5. Aplikacija za mobilne naprave

Arhiv

Vse informacije o nagradni igri »Vklopi razum zahtevaj račun!« v letu:

20182017 | 2016