Nadzor mobilnih oddelkov > Novice

PREBIVALCI PODJETJA E-STORITVE MEDIJI
| Nadzor mobilnih oddelkov

Avstrijcu zasegli 30 tisoč tihotapljenih cigaret

Pri opravljanju finančnega nadzora so uslužbenci Finančne uprave RS konec julija avstrijskemu državljanu v posebej prirejenih delih vozila zasegli večjo količino tihotapljenih cigaret.

Uslužbenci mobilnega oddelka Finančnega urada Maribor so 27. julija 2017 pri opravljanju finančnega nadzora na počivališču bencinskega servisa na Dravskem polju v smeri proti Mariboru ustavili osebno vozilo Opel Meriva avstrijske registracije, ki ga je vozil avstrijski državljan. Pri pregledu vozila je bilo ugotovljeno, da je bilo na vozilu izvedenih več predelav, ki bi lahko služile za tihotapljenje blaga, zato so opravili preiskavo vozila in v posebej prirejenih prostorih, ki so se nahajali v bokih, pragovih in pod plastičnim odbijačem vozila odkrili 30.820 kosov cigaret (154 zavojev po 10 škatlic) brez tobačnih znamkic. Znesek prikrajšanih dajatev za tihotapljeno blago v tem primeru znaša 4.416 evrov.

Pri preiskavi osebnega vozila je sodeloval tudi vodnik s službenim psom za odkrivanje tobaka in tobačnih izdelkov, ki je nakazal prisotnost cigaret v armaturni plošči v notranjosti vozila in tudi  v vseh drugih prirejene prostorih, kjer so nahajali skriti cigareti.

Cigarete, ki naj bi bile po poreklu iz BiH, so zasegli in zoper kršitelja pa uvedli postopek o prekršku.

nazaj