Nadzor mobilnih oddelkov > Novice

PREBIVALCI PODJETJA E-STORITVE MEDIJI
| Nadzor mobilnih oddelkov

Zasežene prepovedane snovi v športu

Osumljenemu je bila odvzeta prostost in bo priveden k preiskovalnemu sodniku.

Uslužbenci Mobilnega oddelka Finančnega urada Murska Sobota so dne 27. 4. 2017, ob 15.20 na AC A5 Maribor - Pince (Pince – jug) zaustavili kombinirano vozilo Mercedes Sprinter slovaške registracije, ki ga je upravljal državljan Velike Britanije. Pri pregledu vozila so ugotovili, da se v tovornem delu kombija nahaja 33 kartonskih škatel. Voznik za blago ni posedoval nobenih dokumentov. Pri pregledu vsebine enega kartona je bilo ugotovljeno, da se v kartonu nahajajo prepovedane snovi v športu, katere so na Listi prepovedanih snovi in postopkov Slovenske antidoping organizacije (SLOADO), zato so obvestili policijo.

Kriminalisti  Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Murska Sobota so skupaj z uslužbenci mobilnega oddelka finančne uprave opravili nadaljnji pregled vozila in kartonov in ugotovili, da osumljeni prevaža več 10.000 ampul in tablet s prepovedanimi snovmi v športu. Zaradi storitve kaznivega dejanja Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 1. odstavku 186. člena KZ je bila osumljenemu odvzeta prostost in bo priveden k preiskovalnemu sodniku.

Policisti o zadevi še zbirajo obvestila.

Poleg prepovedanih snovi v športu so našli še skoraj 30.000 gelov Kamagra, ki so jih zasegli uslužbenci finančne uprave, zoper kršitelja pa uvedli postopek o prekršku po Zakonu o izvajanju carinske zakonodaje Evropske unije.

nazaj