Nadzor mobilnih oddelkov > Novice

PREBIVALCI PODJETJA E-STORITVE MEDIJI
| Nadzor mobilnih oddelkov

Uslužbenci finančne uprave odkrili tihotapljenje prepovedane droge in zaščitenih živalskih vrst

Uslužbenci Mobilnega oddelka Finančnega urada Novo mesto so pri opravljanju finančnega nadzora nad vstopnimi vozili na avtocesti A2, na območju mejnega prehoda Obrežje:

  • dne 20. 2. 2017, pri pregledu osebnega avtomobila bosanske registracije, med osebno prtljago našli dve preparirani volčji glavi z repoma in lobanjama, namenjeno na Nizozemsko. Pristojna Agencija Republike Slovenije za okolje je ugotovila, da preparati pripadajo volku, ki je zavarovan z Uredbo Sveta (ES) 338/97, zato vnos ni skladen s Konvencijo o mednarodni trgovini z ogroženimi prosto živečimi živalskimi in rastlinskimi vrstami (CITES konvencija). Blago je bilo zaseženo, zoper kršitelja pa uveden postopek o prekršku,
  • dne 21. 2. 2017, pri pregledu/preiskavi osebnega vozila švicarske registracije, v posebej prirejenem dvojnem dnu v prtljažniku vozila, našli 585 gramov skritih posušenih delcev rastlin. Preliminarni test je nakazal, da gre za prepovedano drogo marihuano. Celotno zadevo so predali v nadaljnjo obravnavo pristojnemu organu – policiji. 
nazaj