CbCR > Novice

PREBIVALCI PODJETJA E-STORITVE MEDIJI
| CbCR

Obvestilo glede objave Tehničnega protokola ter odprtja testnega komunikacijskega kanala za dostavo CbC sporočil

Poročevalce obveščamo, da je v rubriki Tehnične informacije objavljen Tehnični protokol s prilogami, ki ga je treba upoštevati pri dostavi CbC sporočil Finančni upravi RS.

Tehnični protokol podrobneje definira obliko in način dostave informacij v skladu z Navodilom o obliki, vsebini in načinu dostave poročil po državah poročevalcev mednarodnih skupin podjetij Finančni upravi Republike Slovenije, objavljeno v Prilogi 21 Pravilnika o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o izvajanju Zakona o davčnem postopku (Ur. l. RS, št. 30/17 z dne 16. 6. 2017). 

Poročevalce tudi obveščamo, da je z dnem 13. 10. 2017 odprt testni komunikacijski kanal za dostavo CbC sporočil. V zvezi s tem obveščamo sledeče: 

  1. Pred začetkom testnega oziroma produkcijskega poročanja je treba na portalu beta eDavki oziroma eDavki registrirati strežniški certifikat. Navodila za registracijo so v prilogi Tehničnega protokola. V primeru težav naj se poročevalci obrnejo na tehnično podporo eDavki: sd.fu(at)gov.si. Po uspešni registraciji naj poročevalci na navedeni e-naslov pošljejo potrditev, da je registracija certifikata uspela.
  2. Profil za testno oziroma produkcijsko okolje z vsebovanim javnim ključem digitalnega certifikata za podpisovanje datotek, naj poročevalci pošljejo preko B2B kanala.

Oba zgornja koraka torej veljata za testno in produkcijsko poročanje: uporabi se portal beta eDavki oziroma eDavki in profil za testno oziroma produkcijsko okolje.

Opisane postopke je potrebno opraviti v testnem in produkcijskem okolju.

Elektronski naslov za ostala vprašanja v zvezi s CbCR je: cbcr.fu(at)gov.si

nazaj