Davčne blagajne in vezane knjige računov (VKR) > Novice

PREBIVALCI PODJETJA E-STORITVE MEDIJI
| Davčne blagajne in vezane knjige računov (VKR)

Avtomatsko pridobivanje podatkov o davčnem potrjevanju računov preko portala eDavki

Dodatna funkcionalnost.

Obveščamo vas, da je na portalu eDavki dodana funkcionalnost preko katere lahko zavezanci avtomatsko pridobivajo podatke o davčno potrjenih računih in poslovnih prostorih.

Za davčne zavezance - izdajatelje računov je na osebnem portalu na voljo:

  • Vpogled v podatke posameznega računa
  • Vpogled v podatke o poslovnih prostorih
  • Naročilo paketa s podatki o davčno potrjenih računih za določen dan. Paket s podatki je zavezancu na voljo naslednji dan. Podatke o računih je možno pridobiti za največ 100 dni nazaj od tekočega dneva. 

Ker še vedno zaznavamo napake v delovanju programske opreme za davčno potrjevanje računov, priporočamo, da zavezanci preverijo pravilnost podatkov o računih in poslovnih prostorih, ki so jih poslali v potrjevanje, ter v primeru ugotovljenih nepravilnosti kontaktirajo proizvajalce oziroma vzdrževalce programske opreme.

Več informacij o novi funkcionalnosti je na voljo med Pogostimi vprašanji   (rubrika Davčno potrjevanje računov) na portalu eDavki.

Če želi zavezanec pridobiti podatke o davčno potrjenih računih za več kot 100 dni nazaj, lahko le-te še vedno pridobi na podlagi navadnega dopisa, ki ga vloži preko portala eDavki kot lasten dokument (NF-LD). V zahtevku med drugim navede: obdobje za katerega želi podatke o davčno potrjenih računih, naslov e-pošte na katerega želi prejeti podatke in geslo s katerim bomo na Finančni upravi pred pošiljanjem zakodirali podatke. Na podlagi prejetega zahtevka bomo pripravili ročni izpis izvirnih sporočil s podatki o računih ter jih zakodirane preko elektronske pošte poslali na naslov e-pošte, ki bo naveden v zahtevku.

nazaj