Nagradna igra Vklopi razum, zahtevaj račun! > Novice

PREBIVALCI PODJETJA E-STORITVE MEDIJI
| Nagradna igra Vklopi razum, zahtevaj račun!

Potrošniki preverili in poslali na FURS že 20 milijonov računov

Nagradna igra se izteče konec leta. V letu 2017 že nova, zanimivejša nagradna igra.

Z odzivom potrošnikov je Finančna uprava zelo zadovoljna, saj so potrošniki v prvih enajstih mesecih nagradne igre preverili 20 milijonov računov, število nepotrjenih računov pa se je zmanjšalo. V prvem trimesečju je bilo 1,9 % nepotrjenih računov, v drugem in tretjem trimesečju pa je takšnih računov le še 1,2 %. Pri podrobnejših pregledih nato nadzorniki Finančne uprave ugotavljajo, kaj je razlog, da posamezni račun ni bil potrjen na Finančni upravi RS.

Doslej si je na svoje mobilne telefone aplikacijo »Preveri račun«, s katero lahko potrošniki preverjajo račune in sodelujejo v nagradni igri, preneslo že 111.000 potrošnikov, ki so doslej vsaj enkrat preverili račune 75 % uporabnikov davčnih blagajn. Povedano drugače: potrošniki so s svojimi mobilni telefoni preverili tri četrtine vseh izdajateljev računov, ki uporabljajo davčne blagajne. 

Finančna uprava RS je nagradno igro »Vklopi razum, zahtevaj račun« pripravila ob uvedbi davčnih blagajn (1. 1. 2016), saj so te lahko v boju proti sivi ekonomiji uspešne samo, če bodo tudi potrošniki ozaveščeni pri jemanju računov za plačano blago in storitve.

S 1. septembrom 2016 se je že začel četrti krog nagradne igre, ki se bo zaključil 31. decembra 2016. Potrošniki tako pakete z 10 računi različnih izdajateljev zbirajo do konca leta 2016.

Z novim letom pa na Finančni upravi RS načrtujemo novo oziroma prenovljeno nagradno igro, ki bo še zanimivejša za potrošnike in učinkovitejša pri odpravljanju sive ekonomije. Podrobnosti glede tega pa bodo javnosti predstavljene v naslednjih tednih.

nazaj