Medijsko središče > Novice

PREBIVALCI PODJETJA E-STORITVE MEDIJI
| Medijsko središče

FURS na 55. kmetijsko-živilskem sejmu AGRA

Od sobote, 26. avgusta, do četrtka, 31. avgusta 2017, se 55. kmetijsko-živilskega sejma v Gornji Radgoni udeležuje tudi Finančna uprava RS (FURS).

FURS poseben poudarek na sejmu namenja predstavitvi novosti za kmete pri obračunavanju in plačilu prispevkov za socialno varnost. Za obiskovalce na AGRI pa so na voljo tudi informacije s področja obdavčitve kmetijstva, trošarin, okoljskih dajatev, prepovedi in omejitev na področju prehrane, kmetijstva in embalaže. Pripravili smo tudi informacije o zaščiti ogroženih živali in rastlin ter zaščite pred ponaredki. 

V nedeljo so obiskovalcem sejma svoje delo prikazali tudi uslužbenci mobilnih oddelkov. Zelo veliko zanimanja je pritegnila službena psička, ki je usposobljena za odkrivanje tihotapljenega tobaka. 

Z udeležbo FURS sledi strateški usmeritvi, da poleg nadzorne funkcije deluje tudi kot informativno storitveni servis zavezancev in razvija partnerske odnose z zavezanci, ki so pripravljeni prostovoljno in zakonito plačevati obvezne dajatve, obenem pa osvešča o gradnji davčne kulture pa tudi o varovanju premoženja, zdravja in okolja.

nazaj