Medijsko središče > Novice

PREBIVALCI PODJETJA E-STORITVE MEDIJI
| Medijsko središče

Finančni urad Koper prejel priznanje pomorske policije

Na slovesnosti ob Dnevu Policije in 50. letnici Pomorske Policije, ki je 22. junija 2017 potekala v Kopru, je Finančni urad Koper prejel »Spominski znak Pomorske Policije« za odlično sodelovanje. Priznanje je prevzela direktorica Finančnega urada Koper, Magda Marinšek.

Uslužbenci Finančnega urada Koper, Sektorja za carine, sodelujejo s Pomorsko Policijo pri izvajanju nalog mejne kontrole ob prihodu in odhodu ladij v in iz območja tovornega pristanišča Koper, potniških ladij na območju Pomorskega potniškega terminala ter na mednarodnih morskih mejnih prehodih Koper in Piran, pa tudi na morju.

Leta 1967 so se v Sloveniji začele ustanavljati prve enote postaj mejnih milic, ki so prevzele nadzor nad prehajanjem državne meje na mejnih prehodih vseh vrst. V Kopru je bila tako ustanovljena Postaja mejne milice Koper, ki je nastala z združitvijo Postaje pristaniške milice in razpuščene službe Luškega poverjeništva. Nova enota je opravljala delo na mejnih prehodih za pomorski promet kot tudi patruljiranje s plovili po morju.   

nazaj