KAZALO STRANI ISKALNIK FIKSEN MENI A+  POVEČAVA Aa  PISAVA ABARVNA SHEMA ZNAKOVNI JEZIK IN ZVOK RSS YOUTUBE

e-Vročanje

 
PREBIVALCI PODJETJA E-STORITVE MEDIJI
| e-Vročanje

eDavki - vročitev s fikcijo

Uporabniki eDavkov pozor!

Po pregledu statističnih podatkov ugotavljamo, da je bilo v letu 2017 na portalu eDavki okoli 33% dokumentov vročenih s fikcijo (to pomeni, da zavezanec dokumenta v roku 15 dni od dneva vložitve v eDavke, ni prevzel). Od teh 33% pa je okoli 50% (36.000) dokumentov takšnih, v katere zavezanci tudi po nastopu fikcije vročitve niso vpogledali.

Vse uporabnike eDavkov pozivamo, da naj redno pregledujejo eDavke in prevzemajo dokumente odložene v njihov profil, da ne bo prihajalo do fikcije vročitve. Ob tem zavezance opozarjamo, da se šteje, da je bil dokument ob nastopu fikcije vročen. Na podlagi vročitve pa dobi upravni akt pravni učinek, prav tako začnejo teči roki za pravna sredstva, prostovoljno izpolnitev obveznosti in izvršbo.

Da bodo zavezanci obveščeni o odloženem dokumentu na eDavke, lahko na obrazcu eVročanje-POS določijo elektronski naslov za prejemanje informativnih sporočil o dokumentih, ki se eVročajo v portal eDavki.

nazaj
Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta Century Gothic / Didact Gothic
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - Črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%