KAZALO STRANI ISKALNIK FIKSEN MENI A+  POVEČAVA Aa  PISAVA ABARVNA SHEMA ZNAKOVNI JEZIK IN ZVOK RSS YOUTUBE

Trošarine (ZTro-1)

PREBIVALCI PODJETJA E-STORITVE MEDIJI
| Trošarine (ZTro-1)

Znesek vračila trošarine za energente porabljene za pogon kmetijske in gozdarske mehanizacije v letu 2017 znaša 298,24 eurov na 1000 litrov

Povprečni letni znesek trošarine za plinsko olje za pogonski namen za preteklo koledarsko leto se upošteva pri izračunu zneska za vračilo trošarine v letnih zahtevkih za fizične osebe za energente, ki se dokazljivo porabijo za kmetijsko in gozdarsko mehanizacijo, v skladu s 94. členom Zakona o trošarinah.

V skladu s tretjim odstavkom 3. člena Pravilnika o načinu vračila trošarine za energente, ki se porabijo za kmetijsko in gozdarsko mehanizacijo se za vračilo trošarine upošteva povprečni znesek trošarine za plinsko olje za pogonski namen v preteklem letu, ki ga ugotovi ministrica za finance. 

V letu 2017 se znesek trošarine za plinsko olje ni spreminjal, zato povprečni letni znesek trošarine v Uradnem listu RS ne bo objavljen. V kolikor se v posameznem letu trošarina ne spremeni, se upošteva znesek trošarine, ki velja na prvi dan leta, na katero se zahtevek nanaša.

Iz navedenega izhaja, da za obdobje od 1. januarja 2017 do 31. decembra 2017 znaša povprečni znesek trošarine za plinsko olje za pogonski namen 426,05 eurov na 1000 litrov.

V skladu s prvim odstavkom 94. člena Zakona o trošarinah imajo kupci za energente, ki se dokazljivo porabijo za pogon kmetijske in gozdarske mehanizacije, pravico do vračila trošarine v višini 70 % povprečnega zneska trošarine, ki je predpisana za plinsko olje za pogonski namen v obdobju, za katero se zahteva vračilo trošarine, kar znaša glede na naveden znesek 298,24 eurov na 1000 litrov. 

Fizične osebe lahko vložijo zahtevek za vračilo do 30. junija 2018 na obrazcu TRO-A.

nazaj
Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta Century Gothic / Didact Gothic
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - Črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%