Republika Slovenija

Finančna Uprava


KAZALO STRANI ABARVNA SHEMA Aa
IZBIRA PISAVE
A+VELIKOST PISAVE ZNAKOVNI JEZIK
Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta Century Gothic / Didact Gothic
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - Črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%

Okoljske dajatve

PREBIVALCI PODJETJA E-STORITVE MEDIJI
| Okoljske dajatve

Sprememba priloge 1 uredbe o okoljski dajatvi za onesnaževanje okolja zaradi nastajanja odpadne embalaže

Dne 1. 1. 2019 začne veljati Uredba o spremembi Uredbe o okoljski dajatvi za onesnaževanje okolja zaradi nastajanja odpadne embalaže (Uradni list RS, št. 82/18), na podlagi katere se spremeni točka C priloge 1, ki se nanaša na nagrobne sveče.

V točki C se elektronske nagrobne sveče ločujejo od nagrobnih sveč, ki svetlobo ustvarijo z gorenjem vložka (parafin, vosek, olje). Zaradi navedenega se bo spremenil obračunski obrazec tako, da bo treba ločeno poročati količine elektronskih nagrobnih sveč in količine ostalih nagrobnih sveč, danih v promet v davčnih obdobjih od 1. 1. 2019. Do roka za predložitev obračuna bo spremenjen tudi obračun v informacijskem sistemu E-TROD.

Novi obrazec bo objavljen na naši spletni strani.

nazaj