Republika Slovenija

Finančna Uprava


KAZALO STRANI ABARVNA SHEMA Aa
IZBIRA PISAVE
A+VELIKOST PISAVE ZNAKOVNI JEZIK
Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta Century Gothic / Didact Gothic
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - Črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%

Tekstil, jeklo, aluminij in les

Življenjski in poslovni dogodki

PODJETJA
fizične osebe z dejavnostjo in pravne osebe

 
PREBIVALCI PODJETJA E-STORITVE MEDIJI
| Tekstil, jeklo, aluminij in les

Evropska komisija uvedla začasne zaščitne ukrepe za uvoz nekaterih izdelkov iz jekla

V Uradnem listu Evropske unije L 181/2018 z dne 18. 7. 2018 je bila objavljena Izvedbena uredba komisije (EU) 2018/1013 (v nadaljevanju, uredba) z dne 17. julija 2018 o uvedbi začasnih zaščitnih ukrepov za uvoz nekaterih izdelkov iz jekla.

S to uredbo se uvedejo tarifne kvote za uvoz v Unijo za vsako od 23 kategorij izdelkov iz Priloge I uredbe za obdobje 200 dni od začetka veljavnosti te uredbe.

Tarifne kvote so določene v Prilogi V uredbe (pri vsaki kvoti so navedene oznake KN, za katere se uporablja). Kadar je ustrezna tarifna kvota izčrpana ali kadar se za uvoz določenih kategorij izdelkov ne uporablja ustrezna tarifna kvota, se zaračuna dodatna dajatev po stopnji 25 %. Ta dodatna dajatev se zaračuna na carinsko vrednost izdelka, ki se uvaža. Uredba začne veljati 19. julija 2018.

nazaj