KAZALO STRANI ISKALNIK FIKSEN MENI A+  POVEČAVA Aa  PISAVA ABARVNA SHEMA ZNAKOVNI JEZIK IN ZVOK RSS YOUTUBE

Ribiški proizvodi

PREBIVALCI PODJETJA E-STORITVE MEDIJI
| Ribiški proizvodi

Uredba o izvajanju uredb (EU) o uvedbi programa za dokumentacijo o ulovu modroplavutih tunov ter o vzpostavitvi večletnega načrta za obnovo staleža modroplavutega tuna v vzhodnem Atlantiku in Sredozemskem morju

Veljavnost od 17. 3. 2018.

Obveščamo vas, da je bila v Uradnem listu RS, št. 14/2018, z dne 2. 3. 2018 objavljena Uredba o izvajanju uredb (EU) o uvedbi programa za dokumentacijo o ulovu modroplavutih tunov ter o vzpostavitvi večletnega načrta za obnovo staleža modroplavutega tuna v vzhodnem Atlantiku in Sredozemskem morju (v nadaljevanju: nacionalna uredba o modroplavutem tunu). Uredba začne veljati 17. 3. 2018.

Z dnem uveljavitve te uredbe preneha veljati Uredba o izvajanju Uredbe Evropskega parlamenta in Sveta o uvedbi programa za dokumentacijo o ulovu modroplavutih tunov Thunnus thynnus (Uradni list RS, št. 36/13).

Bistvene novosti nacionalne uredbe o modroplavutem tunu se nanašajo na elektronski sistem dokumentacije o modroplavutih tunih, ki ga upravlja Mednarodna komisija za ohranitev atlantskega tuna. Uvoz, izvoz in ponovni izvoz modroplavutih tunov ter notranjo trgovino lahko izvajajo le gospodarski subjekti, ki so vpisani kot subjekti v elektronskem sistemu dokumentacije o modroplavutih tunih. Vsa dokumentacija o ulovu modroplavutih tunov se pošilja v potrjevanje pristojnemu organu tako, da se v elektronski sistem vnese zahteva za njeno potrditev. Pri uvozu, izvozu in ponovnem izvozu se mora dokument o ulovu modroplavutega tuna predloži tudi v fizični obliki.  

nazaj
Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta Century Gothic / Didact Gothic
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - Črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%