KAZALO STRANI ISKALNIK FIKSEN MENI A+  POVEČAVA Aa  PISAVA ABARVNA SHEMA ZNAKOVNI JEZIK IN ZVOK RSS YOUTUBE

Ribiški proizvodi

PREBIVALCI PODJETJA E-STORITVE MEDIJI
| Ribiški proizvodi

Nov informacijski sistem CATCH za uvoznike ribiških proizvodov

Evropska komisija vzpostavlja elektronski sistem imenovan CATCH, ki se bo testiral v času od oktobra do decembra 2018.

Obveščamo vas, da se pripravlja sprememba Uredbe Sveta št. 1005/2008 o vzpostavitvi sistema Skupnosti za preprečevanje nezakonitega, neprijavljenega in nereguliranega ribolova, za odvračanje od njega ter za njegovo odpravljanje (v nadaljevanju IUU uredba). Trenutni sistem potrdil o ulovu v skladu z IUU uredbo temelji na predložitvi potrdila o ulovu v papirni obliki. V spremembi sistema potrdil o ulovu je predvidena vzpostavitev digitalnega sistema za upravljanje podatkov za sistem potrdil o ulovu pri uvozu, imenovanega CATCH, v okolju sistema TRACES. Predvidena sprememba 16. člena IUU uredbe pravi, da mora uvoznik ribiških proizvodov v Unijo pristojnim organom države članice, v katero naj bi se proizvodi uvozili, v elektronski obliki preko sistema CATCH, predložiti potrdilo o ulovu skupaj s podatki o prevozu, izjavo predelovalnega obrata in drugimi informacijami vsaj tri delovne dni pred predvidenim časom prihoda na kraj vstopa na ozemlje Unije. Navedeno pomeni, da bo moral uvoznik oziroma njegov pooblaščenec podatke iz papirnega potrdila o ulovu in ostale dokumentacije iz sistema potrdil o ulovu vnesti v sistem CATCH.

Evropska komisija zaradi predvidene spremembe uvaja samoizobraževanje v času od oktobra do decembra 2018 za tiste, ki se ga želijo udeležiti. Več podatkov, kako bo samoizobraževanje potekalo, bomo dobili v začetku septembra 2018, vendar moramo naše sodelovanje sporočiti Komisiji že do konca meseca avgusta 2018.

Vabimo vas, da se udeležite samoizobraževanja, saj se bo tako lažje pripraviti na same spremembe, ki jih prinaša IUU uredba. S sodelovanjem pa bomo imeli tudi možnost aktivno sodelovati pri vzpostavitvi sistema in razrešitvi morebitnih napak oz. nejasnosti. 

Vašo odločitev nam sporočite najkasneje do 27. 8. 2018 na elektronski naslov: jelka.strgar(at)gov.si tako, da nam  posredujete vaše podatke, in sicer:

  • naziv podjetja,
  • kontaktne podatke osebe, ki bo vključena v samoizobraževanje (ime in priimek, elektronski naslov ter telefonsko številko osebe), in
  • če ima oseba že dostop do sistema TRACES, nam to tudi navedite.

O novostih vas bomo sproti obveščali. V primeru dodatnih vprašanj z zvezi z omenjeno tematiko nas kontaktirajte na omenjeni elektronski naslov ali pa nas pokličete na telefonsko številko 01 478 38 66.

 

nazaj
Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta Century Gothic / Didact Gothic
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - Črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%