Republika Slovenija

Finančna Uprava


KAZALO STRANI ABARVNA SHEMA Aa
IZBIRA PISAVE
A+VELIKOST PISAVE ZNAKOVNI JEZIK
Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta Century Gothic / Didact Gothic
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - Črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%

Sodelovanje FURS na področju carin in gospodarstva

Storitve in obrazci

PODJETJA
fizične osebe z dejavnostjo in pravne osebe

 
PREBIVALCI PODJETJA E-STORITVE MEDIJI
| Sodelovanje FURS na področju carin in gospodarstva

Sistem sledljivosti in varnostni elementi za tobačne izdelke

V skladu z Zakonom o omejevanju uporabe tobačnih in povezanih izdelkov (UL RS, št. 9/17 in 29/17 -člen 22, člen 23 in člen 50/4) morajo biti od 20 maja 2019 dalje vsi zavojčki tobačnih izdelkov (cigarete in tobak za zvijanje), proizvedenih na trgu EU, namenjenih za trg EU ali danih na trg EU, označeni s posebno identifikacijsko oznako.

Imenovani izdajatelj, odgovoren za ustvarjanje in izdajo posebnih identifikacijskih oznak, ki se dajejo na trg v Republiki Sloveniji je SMART NET d.o.o. Gibanje tobačnih izdelkov bo potrebno evidentirati v celotni dobavni verigi (od proizvajalca do zadnjega gospodarskega subjekta pred prvim maloprodajnim mestom, zato se morajo vsi gospodarski subjekti, ki so vključeni v trgovino s tobačnimi izdelki v Sloveniji ustrezno registrirati oziroma pridobiti ustrezne identifikacijske kode (kodo gospodarskega subjekta in kodo objekta).

Podrobnejša navodila v zvezi s postopkom za registracijo in obveznostmi, ki jih je potrebno izpolnjevati za namene sistema sledljivosti so opisana na spletni strani Ministrstva za zdravje.

nazaj