Republika Slovenija

Finančna Uprava


KAZALO STRANI ABARVNA SHEMA Aa
IZBIRA PISAVE
A+VELIKOST PISAVE ZNAKOVNI JEZIK
Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta Century Gothic / Didact Gothic
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - Črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%

Carinski predpisi

 
PREBIVALCI PODJETJA E-STORITVE MEDIJI
| Carinski predpisi

1. julija obeležujemo 50. obletnico Carinske unije

Vloga carine se v današnjem času spreminja, zlasti na obmejnih območjih znotraj EU, kjer so fizični mejni pregledi stvar preteklosti. Kljub temu pa je delo carinikov danes zelo pomembno. Tudi v Sloveniji, kjer je pred nekdanjo fiskalno vlogo carine postala pomembnejša zaščita družbe in državljanov.

V EU na letališčih, mejnih prehodih, pristaniščih, notranjih carinskih uradih ali carinskih laboratorijih sodeluje več kot 114.000 carinskih uradnikov. Preprečujejo vstop nezakonitemu in nevarnemu blagu v EU ter tako ohranjajo zakonito trgovino. Pri svojem delu vsakodnevno najdejo in zasežejo precej predmetov. Cariniki si pri delu pomagajo s službenimi psi, ki so specializirani za odkrivanje prepovedanih drog, sumljive hrane, eksploziva in celo velikih količin denarja. V Evropski uniji deluje tudi 90 najsodobnejših carinskih laboratorijev, ki imajo pomembno vlogo v boju proti nezakoniti trgovini in goljufijam ter zaščiti pred nevarnimi izdelki.

Celotno sporočilo za javnost  

Video: 50. obletnica Carinske unije EU

nazaj