Republika Slovenija

Finančna Uprava


KAZALO STRANI ABARVNA SHEMA Aa
IZBIRA PISAVE
A+VELIKOST PISAVE ZNAKOVNI JEZIK
Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta Century Gothic / Didact Gothic
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - Črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%

Nomenklatura, uvrščanje in TARIC

Življenjski in poslovni dogodki

PODJETJA
fizične osebe z dejavnostjo in pravne osebe

Storitve in obrazci

PREBIVALCI
fizične osebe

PODJETJA
fizične osebe z dejavnostjo in pravne osebe

 
PREBIVALCI PODJETJA E-STORITVE MEDIJI
| Nomenklatura, uvrščanje in TARIC

Razveljavitev uredbe o uvrščanju sojinih proizvodov kot dodatkov za krmo živali

Uradni list EU št. L 66, Izvedbena uredba Komisije (EU) 2019/368.

V Uradnem listu EU št. L 66 je bila objavljena Izvedbena uredba Komisije (EU) 2019/368, s katero se je razveljavila Izvedbena uredba Komisije (EU) št. 444/2013, na podlagi katere se je proizvod, pridobljen iz razmaščenih sojinih zrn po ekstrakciji olja ter z nadaljnjo ekstrakcijo z vodo in etanolom, uvrstil pod tarifno št. 2309 KN.

Če so sojini proizvodi prisotni v teh pripravkih, se njihova vsebnost škroba lahko ugotovi z uporabo polarimetrične metode ali encimske analitske metode. Rezultati se bistveno razlikujejo glede na uporabljeno metodo, polarimetrična metoda pa ni primerna za določanje vsebnosti škroba v pripravah s sojinimi proizvodi, saj daje netočne rezultate. V času sprejetja uredbe št. 444/2013 je bila edina analitska metoda, ki se je uporabljakla za zadevno proizvod, polarimetrična metoda.

Z Izvedbeno uredbo Komisije (EU) 2017/68 se je sojine proizvode dodalo na seznam krmil iz člena 1 Uredbe Komisije (ES) št. 121/2008, pri katerih se vsebnost škroba pripravka določi z encimsko analitsko metodo.

nazaj