Republika Slovenija

Finančna Uprava


KAZALO STRANI ABARVNA SHEMA Aa
IZBIRA PISAVE
A+VELIKOST PISAVE ZNAKOVNI JEZIK
Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta Century Gothic / Didact Gothic
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - Črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%

Carinske listine EUL, ATA, TIR

 
PREBIVALCI PODJETJA E-STORITVE MEDIJI
| Carinske listine EUL, ATA, TIR

Zaključevanje postopka začasnega uvoza iz izpolnitev EUL

Delegirana uredba Komisije (EU) št. 2015/2446 v členu 238/1 določa navedbe, ki jih mora deklarant vključiti v carinsko deklaracijo v primerih, ko se zaključuje postopek začasnega uvoza v skladu s členom 215/1 Carinskega zakonika Unije (tj. ko se blago, da v nadaljnji carinski postopek).

Zgoraj omenjeni člen določa, da kadar je blago, ki je dano v postopek začasnega uvoza, nadalje dano v carinski postopek, ki omogoča zaključek postopka, mora carinska deklaracija za nadaljnji carinski postopek, ki ni zvezek ATA ali CPD, vsebovati oznako „TA“ in zadevno številko dovoljenja, če je primerno. Oznaka »TA« in št. dovoljenja C516 se vpišeta v polje 44 EUL oz. polje 31 (opis blaga) tranzitne deklaracije.

Ne glede na to pa v določenih primerih oznake »TA« v deklaracijo ni potrebno vpisovati. Gre za primere, ko se postopek zaključi s sprostitvijo blaga v prost promet ali z vnosom v drug posebni postopek (razen tranzita), saj je podatek o tem, da se zaključuje postopek začasnega uvoza razviden iz polja 37 EUL (npr. postopki 4053, 5153, …).

Za primere, ko se postopek začasnega uvoza zaključuje s tranzitnim postopkom T1, je vpis oznake »TA« in številke dovoljenja C516 v polje 31 tranzitne deklaracije obvezen.

nazaj